Pravá americká barbecue omáčka (BBQ)

Pravá americká barbecue omáčka (BBQ)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    25 min

BBQ (barbecue) omáčka je klasická omáčka k masu, která vznikla v Americe a nesmí chybět u žádné grilovačky. Vaše žebra, křídla nebo steaky posunete na další úroveň s touto domácí BBQ omáčkou.

Pravá americká barbecue (BBQ) omáčka je velmi oblíbená omáčka, která se podobně jako kečup vyrábí z rajčat, cukru, octa a dalších kořenících přípravků. Každý připravuje barbecue omáčku jinak a dochucuje ji podle svého. Popíši vám svůj recept na BBQ omáčku, který se mi osvědčil a díky kombinaci sladkého medu a pálivých uzených papriček je naprosto výborná. Ve spoustě receptech na BBQ omáčku se dočtete o základu s použitím kečupu, pokud se rozhodnete pro kečup, použijte výhradně domácí kečup a nikoli zahuštěné a dochucené polotovary z obchodu.

Suroviny na pravou barbecue omáčku:

  • 500 g rajčatové pyré
  • 100 ml jablečného octa
  • 125 g medu
  • 70 g rajčatový protlak
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžičky tekutého kouře
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 chipotle papričky
  • tmavá sójová omáčka na barvu
  • sůl

TIP: Pokud nemáte sušený česnek a cibuli, můžete nejdříve 1 cibuli s česnekem zpěnit na trošce oleje a poté přidat ostatní ingredience. Nakonec však omáčku rozmixujte do hladka.

Pravá americká barbecue omáčka příprava:

  • Ve středně velkém kastrůlku si smíchejte všechny uvedené ingredience kromě sójové omáčky. Je dobré vysušené chipotle papričky před přidáním namočit na 10 minut do vlažné vody, aby se znovu hydratovaly.
  • Nyní na středním ohni zahřejte směs. Přidávejte tmavou sójovou omáčku dokud nebudete mít typicky hnědočervenou barvu. Poté stupeň snižte a na nízkém ohni prohřívejte směs dalších 10-15 minut do zhoustnutí.
  • Hotovou barbecue omáčku nechte vychladnout a poté ji můžete uchovat i na několik týdnů v lednici.

Použití barbecue omáčky:

  • do burgerů
  • na marinování masa (křídla, krkovice, žebra aj.)
  • jako dip např. k cibulovým kroužkům
  • při přípravě trhaného masa
  • k přípravě fazolových směsí s uzeninou
  • Tacos / Quesadillas / Burritos
  • na pizzu

Chutnala vám pravá americká barbecue (BBQ) omáčka? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Pravá americká barbecue omáčka (BBQ)

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Mirek

      Krása, přidávám do sbírky

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..